Eindexamenwerk van Rachel Onstwedder  - student DBKV Zwolle

5 t/m 15 juli ArtEZ finals opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) Zwolle

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
ArtEZ Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle het eindexamenwerk is te zien op twee locaties: de Grote Kerk aan de Grote Markt en in de academie voor Art & Design aan de Rhijnvis Feithlaan in Zwolle
Eindexamenwerk van Rachel Onstwedder  - student DBKV Zwolle

De studenten Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van ArtEZ academie voor Art & Design in Zwolle presenteren twee weken lang hun eindexamenwerk. Hét moment om kennis te maken met de nieuwe lichting beeldend kunstenaars.

Studenten van ArtEZ Docentopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving worden opgeleid tot educator in beeldende kunst. Tijdens de finals maken studenten hun ontwerp onderzoek en beeldend werk publiek. In de Grote kerk organiseren zij Meet up’s, waarin allerlei ideeën en activiteiten gedeeld worden. Het beeldend werk wordt getoond in de academie aan de Rhijnvis Feithlaan.

Locatie Grote Kerk - Grote Markt 18 in Zwolle:

Meet up

Het denken over en ontwikkelen van wat educatie in deze tijd kan zijn staat centraal in het ontwerp onderzoek. Vanuit samenwerking met docenten, medestudenten en met diverse contacten uit de samenleving is een rijkdom aan mogelijkheden ontstaan voor beeldende kunsteducatie. Studenten Docent Beeldende Kunst en Vormgeving bieden in de Meet-Ups een gevarieerd en verrassend publieksprogramma. Door lezingen, presentaties, gesprekken, performances of workshops laten ze je zien wat de maatschappelijke dimensie van hun  opleiding is. Meer informatie over het programma van de dag is te vinden in de Grote Kerk.

De Meet-Ups vinden elke dag plaats om 15.00, 17.00 en 19.00 uur.

Locatie ArtEZ academie voor Art & Design - Rhijnvis Feithlaan 50 in Zwolle:

Na jarenlange studie in het maken van beeldend werk en kunsttheorie, geven studenten in samenspraak met docenten en medestudenten vorm aan een geïntegreerd programma van theorie en praktijk in beeldende kunst. In hun laatste jaar staan vragen centraal als: “Wat wil ik ten diepste bevragen door (het maken van) mijn beeldend werk?” “Door wie kan ik mij hierbij laten inspireren?” Studenten tonen hun beeldend ‘doendenken’ in de ateliers in het academiegebouw op de Rhijnvis Feithlaan.

De ateliers zijn omgetoverd tot prachtige expositieruimtes vol verrassende beelden, tekeningen, performances, schilderijen, installaties, filmpresentaties en teksten. Bezorg jezelf een verrassende ervaring en kom naar deze prachtige afstudeertentoonstelling of naar één van de satelliettentoonstellingen (LINK naar satelliettentoonstelling).

Eindexamenwerk van studenten Docent Beeldende Kunst en Vormgeving is tevens te zien op de volgende locaties:
- PopUp Galerie, Locatie Station, Oosterlaan 2, Zwolle
- Transit, voormalig Politiebureau, Luttekestraat 35, Zwolle
- De Fundatie, Blijmarkt 20, Zwolle

De tentoonstelling van Docent Beeldende Kunst en Vormgeving is onderdeel van de ArtEZ finals academie voor Art & Design in Zwolle.

 

 

 

Ook interessant