Eindexamenwerk van Jeanette Hoekstra - student Master Kunsteducatie Zwolle

5 t/m 15 juli ArtEZ finals opleiding Master Kunsteducatie Zwolle

Kunsteducatie
ArtEZ Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle het eindexamenwerk is te zien in de academie voor Art & Design aan de Rhijnvis Feithlaan in Zwolle
Eindexamenwerk van Jeanette Hoekstra - student Master Kunsteducatie Zwolle

De studenten van de Master Kunsteducatie van ArtEZ academie voor Art & Design in Zwolle presenteren twee weken lang hun eindexamenwerk. 

Anika Franke toont een begaanbaar en driedimensionaal onderzoeksrapport over 'eigenaarschap' en Jeanette Hoekstra laat een rariteitenkabinet zien, naar aanleiding van haar onderzoek over diversiteit in de klas.

Anika Franke – Eigenaarschap
Onderzoek naar Eigenaarschap. Wat is het, hoe kom je tot eigenaarschap, wat is het belang van eigenaarschap en verandert dat in de toekomst? In mijn aanpak maak ik geen onderscheid tussen vorm en inhoud, toeval en systematiek, theorie en praktijk, of kunst en wetenschap. Soms combineer ik disciplines, soms zie ik überhaupt geen grens tussen disciplines. Ik vind het mooi om te weten, dat is uitrusting. Maar nog mooier vind ik realiseren, met twee betekenissen; beseffen en maken. Realiseren is een bezigheid. Bij realiseren kan het gebeuren dat je de grote vissen teruggooit en alleen de bijvangst eet. Realiseren is eigen maken.

Meer info over Anika Franke: http://anika-franke.com/

Jeanette Hoekstra – Diversiteit in de klas/Rariteitenkabinet
In het eerste jaar van de master verdiepte ik mij in het rariteitenkabinet. Wat mij trof is dat de enorme variëteit aan objecten zo werd opgesteld dat hun verscheidenheid, contrast en rijkdom sterk werd benadrukt en ieder afzonderlijk object binnen de verzameling goed tot zijn recht kwam. In mijn onderzoek heb ik dit vertaald naar diversiteit in de klas. ‘Raar’ is persoonlijk en uniek. Als dat meer ruimte krijgt, leert elke student meer over zichzelf en over de ander en ontstaat er ruimte voor diversiteit. Met het Nederlandse rariteitenkabinet uit de zeventiende eeuw als inspiratiebron heb ik in mijn beeldende lessen hier vorm aan gegeven. Nieuwsgierigheid, maken en tonen als gereedschap om het openstellen van jezelf te verbinden aan het openstaan voor de ander.

Meer info over Jeanette Hoekstra: https://www.jeanettehoekstra.nl/

De tentoonstelling van de Master Kunsteducatie is onderdeel van de ArtEZ finals academie voor Art & Design in Zwolle.

Ook interessant