Duinland door finalsstudenten Muziektheater tijdens Karavaan festival

Duinland: Over stedelingen in een duinland-community

Muziektheater
Duinlandjes bij Doctor Wiardi Beckmanlaan 40, Egmond aan Zee
Duinland door finalsstudenten Muziektheater tijdens Karavaan festival

Acht muziektheatermakers dringen binnen in de hechte community van duingrond-bezitters in Egmond aan Zee. Lukt het deze ArtEZ-finalsstudenten met respect voor de Egmondse tradities hun eigen duurzame utopie te stichten of walsen zij met hun bravoure en ambities over alle grenzen van de tuinders heen? Worden de jonge stedelingen beschouwd als bedreigende import of kunnen ze rekenen op een warm Noord-Hollands onthaal?

Duinland is een muzikale voorstelling over een ontmoeting tussen twee generaties, tussen dorp en stad, tussen tradities en hedendaagse dromen. Over het functioneren van een mini-samenleving in de duinen en de noodzaak je te verdiepen in elkaars verhaal.

Duinland is te zien van 29 mei t/m 2 juni en van 7 juni t/m 10 juni.  

Over ArtEZ en festival Karavaan

De eindejaarsmuziektheater ArtEZ maken in 2019 hun afstudeervoorstelling onder regie van Nita Kersten: De voorstelling is onderdeel van festival Karavaan. Locatie van de voorstelling zijn de akkertjes in het zeedorpenlandschap in de duinen van Egmond aan Zee. De duinlandjes worden door de Derpers (Egmonders) beschouwd als hun eigen grond.
Deze nieuwe structurele samenwerking met ArtEZ muziektheater is ontstaan sinds Maarten Verhoef is aangetreden als hoofd van de opleiding en de studie zich meer op de makerskant is gaan focussen. De laatstejaars zijn de eerste lichting van deze nieuwe opleidingsrichting. ArtEZ muziektheater wil uiteindelijk in presentatie uitkomen tussen mime en performance, gestart en gezien vanuit muziek. Ook de maatschappelijke context spreekt deze opleiding aan. Het werken op locatie biedt studenten een ander perspectief op performance, klank en geluid, publieksopstelling en afstand tot publiek.

Credits

In samenwerking met: Karavaan | Regie: Nita Kersten | Spel en muziek: Ellen Havenaar, Esther de Haas, Jesse van der Wel, Jonathan Baan, Karlijn van Kruchten, Márin Kroon, Mauro Casarini en Sannah Aukes | Productie: Clare Dowling | Foto: Emil de Jong | Met dank aan: Duinlandjesvereniging De Noord, PWN

Disciplines

Muziek , Theater

Kaarten

Kaarten via website Karavaan  
€ 7,50 vrienden van Karavaan
€ 10,00 standaard

Kaarten reserveren

Ook interessant