MORPH - of ik werd nagefloten door een beek

MORPH - of ik werd nagefloten door een beek (première)

Toneelschool
Stadstheater Arnhem Velperbinnensingel 10, Arnhem
MORPH - of ik werd nagefloten door een beek

De klassieke oudheid is back in the game! Een politicus speecht in -matig - Latijn, een boek over Griekse mythen is een bestseller en de tempels van het oude Athene scoren ster na ster op Tripadvisor.

Temidden van al dit nostalgische geweld gaan ook wij terug. Écht terug. Naar de Oorsprong. Via 'De Metamorphosen' van Ovidius - dé bestseller van het Romeinse Rijk- kijken we naar de oorsprong van de wereld die ons omringt. Naar hoe we metamorfoseerden van centaurs tot genderfluïde ZZP-flexitariërs. Naar de oorsprong van een draaideur, de weerman, je vulva, 3D-printers en zwarte gaten. Naar wat ten onder ging en wat voor eeuwig lijkt te bestaan.

We gaan op zoek naar verhalen die nog nooit werden gehoord en stemmen waar al veel te lang naar wordt geluisterd. En naar hoe wij zelf zijn getransformeerd, per ongeluk of bewust, plotseling of uiterst langzaam, door een droom of zomaar terwijl we op straat liepen.

MORPH is een afstudeervoorstelling waarin 10 verre afstammelingen van de Olympische goden zich buigen over zonnewagens, drakentanden, het teruggrijpen naar vervlogen tijden, seksschandalen en de onontkoombaarheid van verandering.

Spel | Alexander Schuitema, Carina de Vroome, Hanneke van der Paardt, Joy Delima, Judith Schuur, Julia Lammerts, Kharim Amier, Piet Kooij, Rabbie Jallo en Tommie Kinneging
Regie | Matthijs IJgosse en Rosa van Leeuwen
Beeld | Rosa Schutzendorf
Productie | ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

 
Speellijst
7 juni – 20:00 uur – ArtEZ Theaterium (try-out)
8 juni – 20:00 – ArtEZ Theaterium (try-out)
13 juni - 20:30 – Stadstheater Arnhem
14 juni - 20:30 uur – Stadstheater Arnhem (premiere)

15 juni - 20:30 – Stadstheater Arnhem
19 juni - 20:30 uur – Lindenberg Theater Nijmegen
23 juni - ITS Festival Amsterdam

27 juni - 20:30 uur – InsBlau Leiden

 

 

Disciplines

Theater

Ook interessant