naar nieuwsoverzicht
28 mei 2018

Student ArtEZ mobiliseert 250 jongeren in megaconcert in Zwolle

Zwolle | Op donderdag 14 juni vindt in Theater de Spiegel de eerste editie van YOUNG BLUE UNITED plaats. YOUNG BLUE UNITEDstaat voor jongen blauw(van blauwvingers, de Zwollenaren) die samenmuziek maken, samenwerken aan één doel: een grandioos concert neerzetten.

Initiatiefnemer is de 4ejaars ArtEZ-student Jasper van der Deen. Zijn idee: héél veel jongeren uit Zwolle en omgeving die van elkaar leren én samen muziek maken. Hij heeft zo'n 250 jongeren samengebracht: een projectkoor, bestaande uit 150 jongeren van middelbare scholen uit Zwolle en omstreken, Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel (90 jonge musici) en een band met musici van het ArtEZ Conservatorium. Het concert kent verschillende muziekstijlen: pop, klassiek en rock in een “Night of the Proms-achtige” setting.

Op de vijf middelbare scholen (Meander College, Greijdanus College, van der Capellen SG, Jena XL en Carmel College Salland) wordt nu hard gewerkt om de zangpartijen in te studeren. Ook jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel is al flink aan het werk met het nieuwe repertoire. Waar het orkest doorgaans klassiek speelt, worden nu totaal andere nummers ingestudeerd. Naast klassieke koor- en orkestwerken staat op het programma muziek van onder andere Michael Jackson, Billy Joel, Trijntje Oosterhuis en de Mark & Clark Band.

Het concert YOUNG BLUE UNITED begint donderdag 14 juni in Theater de Spiegel om 20.00 uur. Kaarten kosten €10 en zijn te bestellen de kassa van de Zwolse Theaters of tijdens de orkestrepetities op dinsdag van 18.45 tot 21.00 uur in het Meander College. Meer informatie

Bron: De Swollenaer

Bekijk ook de story van Jasper van der Deen