naar nieuwsoverzicht
12 juni 2018

De rol van de vrouw in actie genres kan anders, volgens Annebel Overbeeke

Arnhem | Annebel is liefhebber van het actiegenre. Het is het genre waarin ze zelf, als actrice, graag werken wil. Haar fascinatie komt voort uit het feit dat actie een door mannen gedomineerd genre is.

Haar voorbeelden waren bijna altijd man en bezaten de kwaliteiten die zij als vrouw ook wilde/wil hebben. Voorbeelden van autonome, sterke, stoere en slimme vrouwen zijn er wel, maar in vergelijking met de mannen veel te weinig.

In haar laatste jaar aan ArtEZ Toneelschool deed ze onderzoek naar de vrouwen binnen het actie genre in film. Ze wil nu zelf een film maken om publiek te laten zien dat het niet uitmaakt of een vrouw of een man de actieheld wordt. De situatie vraagt om een redder en dit zal de persoon zijn die het meeste doorzettingsvermogen heeft, angst in de ogen durft te kijken, mentaal het sterkst is en de rust kan bewaren binnen de heftige situatie.

Een film maken is een dure aangelegenheid. Gelukkig ontving Annebel veel steun en de bereidheid gratis mee te helpen aan dit onderdeel van haar onderzoek. Annebel wil echter niet dat mensen naast veel tijd ook kosten moeten maken (reiskosten, techniek, make-up etc.).
Daarom is een crowdfinding-actie begonnen. In een kort filmpje legt ze haar ambities uit.

Annabels werk op ArtEZ finals