naar nieuwsoverzicht
26 juni 2018

Nathalie Schaap winnaar VriendenPublieksPrijs 2018

Zwolle | De VriendenPublieksPrijs 2018 is gewonnen door Nathalie Schaap. Op 15 juni ontving ze uit handen van voorzitter Ab Wever van de Vrienden van het ArtEZ Conservatorium Zwolle een miniatuur van het bronzen kunstwerk ‘Notenladder’ (ontwerp Elly Corstjens) en een bedrag van € 500,- voor de ontwikkeling van haar professionele muzikale loopbaan.

Nieuwe opzet

De VriendenPubliekPrijs had dit jaar een nieuwe opzet. Beoordeling van de kandidaten gebeurde niet meer aan de hand van een bezoek van de jury aan de eindexamenconcerten, maar tijdens een speciaal daarvoor georganiseerde feestelijke avond in de Reulandzaal van het conservatorium. De genomineerden – Nathalie Schaap, Milo Groenhuijzen (Jazz & Pop) en Maxime Snaterse (Klassieke Muziek) - traden elk 20 minuten op.

De jury was onder de indruk van de enorme staat van dienst van alle drie de genomineerden. Omdat het een publieksprijs betreft, betrok de jury onder meer bij de beoordeling: interpretatie, persoonlijkheid op het toneel, originaliteit, informatie aan het publiek, betrekken van toehoorders bij het optreden, en dit alles onder het motto “You never get a second chance to make a first impression”. Na rijp beraad riep de jury Nathalie Schaap uit tot winnaar.

Uit het juryrapport:
“Ondernemend en creatief,  jij bewerkt je songs en begeleidt die op je contrabas. Erg knap en out of the box, geen gebaande paden bewandelen maar niches opzoeken. De combinatie van zang en contrabas is immers geen voor de hand liggende. De jury heeft erg genoten van je optreden als jazz-zangeres, een afwisselend programma deels in Ella Fitzgerald-stijl, deels in Country&Western-stijl. Met je persoonlijke teksten heb je de jury duidelijk geraakt. Je zingt bijzonder zuiver en je enthousiasme is aanstekelijk. Je nam ons bij de hand door je repertoire, bijvoorbeeld het lied zonder woorden, alleen klanken, erg knap en mooi. Kortom, we voelden ons als publiek op ons gemak.”

De jury bestond uit Jan Jansen (voorzitter), Elly Kooijman, Karin Schotborg, Iwan Philipsen en Jaap van Zaal.

Stichting Vrienden ArtEZ Conservatorium Zwolle

Afstuderende studenten stimuleren in hun beroepscarrière is een belangrijke doelstelling van de Vrienden. De Stichting stelt elk jaar een VriendenPublieksPrijs ter beschikking voor de meest talentvolle eindexamenkandidaat. De hoofden van de afdelingen Jazz & Pop en Klassieke Muziek dragen de kandidaten voor.