naar nieuwsoverzicht
27 juni 2018

Afgestudeerde kunstenaars gidsen nieuwe lichting met eigen verhalen

Vandaag verschijnt een unieke verhalende gids, speciaal gemaakt voor alle afstudeerders van kunsthogeschool ArtEZ, over het leven als kunstenaar of performer, gedurende het eerste jaar na je diploma.

De publicatie, getiteld 'Work it, Make it, let me guide you after ArtEZ', is gemaakt in samenwerking met oud-studenten en volgt de chronologie van het eerste jaar na afstuderen. Het bevat prikkelende verhalen over de rijkdom aan mogelijkheden, het zoeken naar een nieuw ritme, jezelf profileren, geld vragen voor je werk, voor niets werken, twijfel, in het diepe springen en netwerken, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Rode draad
Sinds 2013 schreven zo’n 50 huisbloggers over hun leven na het afstuderen, ondernemen en innoveren. De blogs verschenen op de website van het ArtEZ Art Business Centre. Schrijvers Jante Wortel, Nick Felix en Annemieke Dannenberg, drie afgestudeerden van de studie Creative Writing, haalden de rode draad uit de blogs, verzamelden de mooiste quotes en voegden hun eigen ervaringen er aan toe.

Voor en door alumni
De publicatie is vormgegeven door STUKK Design, Kim Waterlander en Marjanne Kuipers, alumni van de opleiding Graphic Design in Arnhem. Alle ArtEZ-finalisten krijgen de publicatie dit jaar bij hun diploma.

“Once you've graduated, a new chapter of your life will start. This handbook will help you on your way. We can't tell you how to live your life as an artist. But you can read and find out how others have done it”.

Bekijk online Work it, Make it, let me guide you after ArtEZ >>

Over ArtEZ Art Business Centre
Kunstenaars en performers zijn van belang voor de toekomst. Hoe sneller zij hun draai vinden na hun opleiding, des te sneller zijn ze in staat om hun positie in te nemen in het werkveld. Al 10 jaar helpt ArtEZ Art Business Centre afgestudeerde kunstenaars en performers van ArtEZ daarbij door het delen van kennis over cultureel ondernemen. Inmiddels is een groot netwerk opgebouwd met interessante partners en bedrijven. Regelmatig vinden alumni van ArtEZ, overheid en bedrijfsleven elkaar dankzij tussenkomst van het ArtEZ Art Business Centre.

www.artbusinesscentre.artez.nl