naar nieuwsoverzicht
5 juli 2018

Chantal van Lieshout wint Stuwwal prijs 2018

Arnhem | De jury van de Stuwwalprijs heeft op voordracht van de commissie eenstemmig besloten om Chantal van Lieshout voor te dragen voor de Stuwwal Kunstprijs 2018.

De jury over het werk van Chantal van Lieshout
De elementen in het werk van Chantal van Lieshout zijn een wereld op zichzelf, aanvankelijk beschouwd vanuit het perspectief van een wandelende tak, met een eigen logica en verschillende maatvoeringen, in taal èn beeld. Chantal is een makende denker en een denkende maker.
Het werk neemt je op in een eigen universum en vraagt je om je heen en naar de hemel te kijken. Het archetype van de tent wordt opgebouwd en afgebroken in één beeld. Spelen doe je met de overgave van een kind en de macht van een god.

Romar de Bonte ontvangt de aanmoedigingsprijs van 500 EURO 
De jury was onder de indruk van de video’s en werken van Romar de Bonte. Zowel in taal als in beeld verwijst Romar naar de onmogelijkheid om de wereld werkelijk te begrijpen. In de installatie worden in woord, beeld, film en sculptuur de vragen naar de grote en belangrijke onderwerpen consequent en met humor gefileerd. Het uitgevoerde werk “pseudo loser” is een eigenzinnige vileine en nieuwsgierig makende connotatie bij de vluchtige wereld van roem.

De jury heeft hiermee het aanmoedigen van jong talent onderstreept
Het werk van de prijswinnaars en van alle andere eindexamenstudenten beeldende kunst is te zien op de finals van ArtEZ Base for Experiment, Art and Research, Oude kraan 26 in Arnhem.

Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door Dirkzwager advocaten & notarissen en Het Instituut.


Werk van Romar de Bonte