Duinland op festival Karavaan
naar nieuwsoverzicht
6 mei 2019

Eindvoorstelling Muziektheater op festival Karavaan

De finalsstudenten van de bacheloropleiding Muziektheater staan dit jaar met een gezamenlijke eindvoorstelling op festival Karavaan: hét jaarlijkse podiumkunstenfestival in de kop van Noord-Holland. Het festival staat bekend om zijn locatietheater van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers op cultuurhistorische en bijzondere plekken. 

De nieuwe structurele samenwerking met Karavaan past bij de focus van de opleiding op de makerskant. De acht finalsstudenten zijn de eerste lichting van de nieuwe opleidingsrichting. ArtEZ muziektheater wil uiteindelijk in presentatie uitkomen tussen mime en performance, gestart en gezien vanuit muziek. Ook de maatschappelijke context spreekt deze opleiding aan. Het werken op locatie biedt studenten een ander perspectief op performance, klank en geluid, publieksopstelling en afstand tot publiek.

De acht eindejaars Muziektheater maken samen met regisseur Nita Kersten Duinland.  Het is een muzikale voorstelling over een ontmoeting tussen twee generaties, tussen dorp en stad, tussen tradities en hedendaagse dromen. Over het functioneren van een mini-samenleving in de duinen en de noodzaak je te verdiepen in elkaars verhaal.

Duinland is te zien van 29 mei t/m 2 juni en van 7 juni t/m 10 juni in Egmond aan Zee. De finalsstudenten Muziektheater presenteren daarnaast ook nog eigen eindvoorstellingen. Kijk voor meer informatie in de agenda