naar verhaaloverzicht
2 juli 2019

Melanie Maria, Fine art Arnhem (BEAR)

Melanie Maria studeert als enige van haar jaar volledig af met performance kunst.

Melanie: “Never learnt to share, is de titel van het werk. Het werk gaat over het individu en het collectief. Ik ben geïnteresseerd in hoe wij allen een individu zijn, maar tevens ook deel uitmaken van het collectief. Ik geloof dat in het collectiveness wij 'delen' op een emotioneel level. Ik geloof dat hoe ik bijvoorbeeld diep van binnen een continu gemis voel en verlang naar connectie met de ander, dat dit niet alleen over mij gaat - maar over een groter geheel.

In de performance representeren acht performers, 1500 paarse anjers en het publiek; het individu en het collectief. De performance vindt plaats in de tentoonstellingsruimte en de openbare ruimte (buiten voor de academie aan de Oude Kraan). In het werk ga ik direct en indirect een connectie aan met het toeschouwende publiek en de mensen die 'voorbij lopen'. De 1500 anjers zijn een tool tussen de performers als een soort rituele bewustwording. Daarnaast worden de anjers overhandigd binnen en buiten aan de toeschouwer om zo een nieuwe dimensie aan het werk toe te voegen. De bloemen verschijnen, net als de performers, dagenlang, binnen en buiten de tentoonstelling en verspreidt zo de nieuwe realiteit die is gecreëerd.

Hiervoor heb ik Dans gestudeerd en aansluitend Fine Art. Ik zie mijzelf als performancekunstenaar en draag daarin zelf de rol van performer, maar deze keer heb ik de rol van regisseur."

Lees meer op de site van Melanie Maria

Te zien tijdens de expo van Art & Design Arnhem van 3 t/m 7 juli. De performance duurt net zo lang als de openingstijden van de expositie.